marți, 20 octombrie 2015

Extractia apoasa a colorantilor I


Experiment 1: 

Extragerea apoasa a pigmenţilor antocianidinici din ceapa roşie, trandafir de grădină, trandafirul de Abisinia, sovârf, coji de nucă, urzică, sunătoare, afine.
Mod de lucru:
În 8 eprubete se pun pe rând, petale de trandafir de grădină în prima eprubetă, pulbere de trandafir de Abisinia în a doua eprubetă,  pulbere de sovârf în a treia eprubetă, coji de nuci pisate în a patra eprubetă, urzică în a cincea eprubetă, flori de sunătoare în a 6-a eprubetă, fructe de afin în a şaptea eprubetă, frunze uscate de ceapa în a opta eprubetă.  Se acoperă cu apa și se fierb 10 minute.
Se aduc sucurile la temperatura camerei, se strecoară şi se obtin urmatoarele coloratii :
-eprubeta 1- petale de trandafir de grădină - roşu – roz
-eprubeta 2- pulbere de trandafir de Abisinia - rosu -violet
-eprubeta 3-pulbere de sovârf - galben închis
-eprubeta 4- coji de nuci pisate-maron
-eprubeta 5-urzică-verde
-eprubeta 6-flori sunătoare-galben
-eprubeta 7- fructe afin-roşu închis
-eprubeta 8-frunze uscate de ceapa –portocaliu
 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.